Slovenija
4 ogledov

Meja sneženja se bo spustila

Slovenija 30.05.2013 dez, dezniki, ljudje se sprehajajo po dezevni ulicah Ljublj Saša Despot
S koncem tedna se bo obdobje lepega vremena končalo. Vremenska nihanja značilna za pomlad.

Če ste se že navadili na sonce in tople temperature, vas bo konec tedna nekoliko razočaral. Toplo vreme so bo danes sicer še nadaljevalo: jasno bo po celotni državi, ponekod na Štajerskem in v Prekmurju pa bo pihal južni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 4 stopinje Celzija, ob morju 7 stopinj, najvišje dnevne pa od 17 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Sneg na tisoč metrih

S toplega in sončnega vremena pa bomo konec tedna po besedah dežurnega vremenoslovca Braneta Gregorčiča prišli v bolj deževno in hladnejše obdobje. Sneg se bo spustil do okoli tisoč metrov nadmorske višine. V prihodnjem tednu bo tako nestanovitno, skoraj aprilsko vreme, pravi Gregorčič. Temperature bodo okoli 10 stopinj Celzija, možna pa bosta tako dež kot tudi nekaj sonca.

Kot poudarja Gregorčič, so za pomlad značilna nihanja vremena. Razpon temperatur je lahko marca od –15 do 25 stopinj Celzija, pojasnjuje. To hladno obdobje pa bo po njegovih besedah verjetno krajše, kot je bilo toplejše. Letošnji marec tako zelo odstopa od povprečja, in sicer je štiri stopinje Celzija toplejši.

Komentarjev 2
  • recesija 12:07 20.marec 2014.

    umbrella party with go-go dancers

  • miho 11:03 20.marec 2014.

    Nekdo bi rad spet zimo. :(