Slovenija
33 ogledov

Meni za lačne jazza

Urnik je Benigar prilagodil nogometnemu prvenstvu, zato bo Pat Metheny nastopil Žurnal24 main
51. jazz festival Ljubljana. Od jazza do nogometa, od Križank do Metelkove.

“Hoteli smo, da Ljubljana v večji meri živi s festivalom ter da dogodki potekajo tudi popoldne in ponoči ter na različnih prizoriščih,” smer, ki jo je z jazz festivalom Ljubljana začrtal že lani, opisuje njegov direktor Bogdan Benigar.

Zvezde jazza
Pat Metheny, 29. 6., Križanke: najpopularnejši jazz kitarist in dobitnik 17 grammyjev.
Chucho Valdés, 30. 6., Križanke: latino glasbenik in klavirski jazz virtuoz s štirimi grammyji.
Get the Blessing, 1. 7., Križanke: jazz rock kvartet, v katerem igrata tudi člana Portishead.

Osrednje prizorišče festivala, ki se bo začel 29. junija in bo trajal do 3. julija, bo Klub Cankarjevega doma z jazzovsko restavracijo, kjer se bo od dopoldanskih do zgodnjih jutranjih ur mogoče nasititi s hrano in druženjem. Koncerti pa se bodo poleg Cankarjevega doma odvijali še na Metelkovi in v Križankah, kjer se bo vsak večer predstavilo vsaj eno jazzovsko ime, ki je znano tudi v širših krogih. 

Na festivalu tudi Slovenec

“Glede na to, da sem edini slovenski jazz glasbenik, ki ima zunaj deset plošč, se mi zdi pošteno, da po letu 2003, ko sem tu igral prvič, zopet predstavim en svoj projekt,” pravi edini slovenski jazzist na letošnjem festivalu, kitarist Samo Šalamon. Mariborčan, ki svojo glasbo opisuje kot zahtevno in hkrati zelo poslušljivo, bo nastopil 30. junija v Križankah, z njim pa tudi “najboljši tubist v svetu jazza” Michel Godard in eden od najboljših evropskih bobnarjev Robert Dani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.