Slovenija
4 ogledov

Meteorna voda zalivala kleti in ceste po velikem delu države

nevihta EPA
Predvsem v osrednji Sloveniji so popoldanske nevihte povzročile kar nekaj preglavic, gasilci pa so morali zavihati rokave.

Uprava za zaščito in rešeanje poroča o večih dogodkih, ko so občani na pomoč klicali gasilce zaradi zalivanja kleti in objektov. Tako so morali posredovati.

V Logatcu je hišo zalivala meteorna voda, ki je vrela na površje iz talnega jaška, tam je zalilo tudi podjetje DS Smith. V Preserjah pri Brezovici je zalilo hle z živino, ki pa so jo rešili. V bližnjem Kamniku pri Krimu so s protipoplavnimi vrečami reševali hišo pred zalitjem. 

Vodo so iz večih objektov črpali tudi gasilci v Škofji Loki in Trebnjem. Tudi na Koroškem je vreme povzroičilo neprilike, tako so posredovali v Prevaljah in v Ravnah, pa tudi v Ormožu na vzhodu države.

Če gre verjeti napovedim, bo vremensko nadaljevanje v prihodnjih tednih in mesecih precej drugačno od tistega, ki smo ga videli v prvi polovico maja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.