Slovenija
12210 ogledov

Brez dlake na jeziku: Pomenljiva izjava Boštjančiča o kolegih iz vlade

Klemen Boštjančič Danijel Kovačič Grmek/UKOM
V pogovoru za časnik Politico se je slovenski finančni minister Klemen Boštjančič obregnil ob svoje kolege v vladi. So znotraj koalicije nesoglasja res tako velika?

V pogovoru za ugledni časnik Politico v oči še posebej bode naslednja izjava slovenskega finančnega ministra Klemna Boštjančiča, in sicer: "Z večino tujih finančnih ministrov, ne glede na to, ali so socialistični ali konservativni, se bolje razumem kot s kolegi v lastni vladi." 

Pred to Boštjančičevo izjavo je debata tekla o dogajanju na francoskih tleh. "Slovenija bi lahko sodelovala s skrajno desno francosko vlado, če bi Nacionalni zbor Marine Le Pen zmagal na prihajajočih parlamentarnih volitvah," je pojasnil Boštjančič, ko so ga vprašali ali bi lahko sodeloval s skrajno desnico, ki ji v Franciji poveljuje Marine Le Pen, sicer hčerka dolgoletnega francoskega politika Jeana-Marieja Le Pena.

Svetovni trgi so vznemirjeni glede možnosti skrajno desne vlade v Franciji, potem ko je predsednik Emmanuel Macron razpisal predčasne volitve po porazu njegove sredinske stranke na volitvah v Evropski parlament v začetku tega meseca, poroča Politico. A Boštjančič ni takšnega mnenja. 

Sam namreč meni, da vzpon skrajne desnice na volitvah v Evropski parlament ne bo imel negativnega vpliva. "Ne verjamem, da bodo volitve in obračanje politične krajine v desno imeli negativen učinek," je dejal.

Boštjančič prav tako meni, da novembrske predsedniške volitve v ZDA za Evropo niso tako zelo pomembne v primerjavi z evropskim dogajanjem. "Vsi v Evropi so tako zelo osredotočeni na Združene države. Morali bi se osredotočiti samo nase in na to, kako narediti svoj proces odločanja učinkovitejši," je prepričan slovenski finančni minister.

"Ne glede na to, kdo bo predsednik, je ameriška administracija zelo učinkovita, zato ni tako pomembno, kdo bo zmagal," je zaključil Boštjančič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 32
  • Avatar Minovak
    Minovak 10:04 22.junij 2024.

    Kar dobili smo od golobnjaka, kupček je golobjega pridelka, dobro znana je ta zvrst izdelka, prideluje zadnjica jo vsaka. www.verzifikator.si

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:25 22.junij 2024.

    Če bi vas komentatorje dal v vlado,bi bilo še slabše kot s tem golobnjakom,pa z puklastim tudi nič bolje

  • jezero 07:15 22.junij 2024.

    Nikoli več ne bo metal Slovencem solzivec v oči in kaznoval slovenski narod z vodnim topom! Nikoli več!