Slovenija
27 ogledov

Minister spregledal tri dokumente

Kmetijski minister Dejan Židan je povedal, da je bilo spornih več posegov, ki so Žurnal24 main
Ljubljanski prostorski načrti. Žarnić ni videl negativnih mnenj in pripomb, Židan napoveduje ustavni spor.

Pred podpisom sklepa, potrebnega za sprejem ljubljanskega prostorskega načrta, ni poznal vseh pripomb in negativnih mnenj nosilcev urejanja prostora, je včeraj pred parlamentarno preiskovalno komisijo zatrdil Roko Žarnić, minister za okolje in prostor.

Gre za mnenje Družbe za avtoceste v RS (Dars), ministrstva za javno upravo (MJU) ter ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT). Pozitivno mnenje prometnega ministrstva so na Mestni občini Ljubljana (MOL) prejeli še pred negativnim mnenjem Darsa, Žarnić pa je dejal, da so na ministrstvu upoštevali mnenje prometnega ministrstva, saj je to nosilec urejanja prostora. Za obvestilo MJU, v katerem so ministrstvo za okolje in prostor obvestili, da ne morejo dati pozitivnega mnenja o prostorskem načrtu, pa Žarnić ni vedel. Prav tako na njegovem ministrstvu niso dobili pripomb MVZT, poslanih šele po že izdanem pozitivnem mnenju.

Pred komisijo je stopil tudi kmetijski minister Dejan Židan in povedal, da bodo, če so bili kakšni deli občinskega prostorskega načrta spremenjeni v neskladju z njihovim soglasjem, sprožili ustavni spor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.