Slovenija
7518 ogledov

Nov udarec za ministrico: V javnost prišle podrobnosti, kako se izogiba plačilu kazni

Emilija Stojmenova Duh Žan Kolman/KPV
Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je na avstrijski avtocesti obtičala v koloni, piše N1. Voznik njenega službenega vozila je, da ne bi zamudila leta z Dunaja v Ženevo, prižgal modre luči, česar ne bi smel storiti.

Konec maja letos je voznika ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh na poti proti letališču na Dunaju zaradi prehitre vožnje ujel radar, piše N1, zato je ministrstvo dobilo poziv avstrijske policije, naj ji posreduje informacijo, kdo je vozil vozilo.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je namesto avstrijski policiji poslalo dopis slovenskemu veleposlaništvu na Dunaju in zaposlene pozvalo, naj avstrijske organe zaprosijo za odstop od morebitnega pregona oziroma kaznovanja voznika. Razlog: Na avstrijski avtocesti je bil zastoj, zato je službeno vozilo ministrstva obtičalo v koloni. Da ministrica ne bi zamudila leta, je bil voznik službenega avtomobila “primoran prižgati modre luči”, so še ugotovili pri N1.

Vožnja z modrimi lučmi po avstrijskih cestah je, razen v primeru, ko je slovensko vozilo vključeno v tujo varovano kolono, prepovedano. To so ministrici tudi na slovenskem veleposlaništvu na Dunaju tudi pojasnili. Dodali so, naj ministrstvo z vidika ugleda Republike Slovenije kazen poravna. Več v članku N1.

Komentarjev 48
  • DS 13:37 25.september 2024.

    V Sloveniji enako vozijo z rdečimi in modrimi lučmi, da ne stojijo v koloni - kar je prepovedano. Sem jih večkrat videl, ko se v nedeljo vračajo iz morja. Samo so pozabili, da v Avstriji veljajo pravila za vse Slovence ...prikaži več enako, ne samo za rajo.

  • Ender3 13:33 25.september 2024.

    Prava tema avtorja za izživljanje maloumnega aktivizma. Učinek je bil dosežen troli pa, zadovoljeni..

  • Pierre 13:32 25.september 2024.

    Kaj te ženski ni jasno? NIČ!!!!!