Slovenija
11 ogledov

"Ministrica o tem ne odloča"

Od ministrice Majde Širca Dejan Kovačevič pričakuje le javno obljubo, da se bo R Žurnal24 main
RTV prispevek. Po srečanju z ministrico za kulturo o višini prispevka še ni nič znanega.

Znižanje. "Čakamo na odgovor ministrice (Majde Širca, op. a.). Ima nekaj dni časa za razmislek," o sredinem večernem srečanju pove eden od pobudnikov iniciative za znižanje RTV prispevka z 12 na 11 evrov Dejan Kovačevič. Na ministrstvu za kulturo potrjujejo sestanek s pobudniki referendumske zahteve in direktorjem RTV: "Šlo je za delovni sestanek, na katerem so se seznanili s pobudo, posledicami in obstoječim stanjem." Razložili so, da je bila pobuda vložena v državni zbor, in izpostavili, da ministrica ni tista, ki zdaj o tem odloča.

Referendum odnese 12 €
Ministrica Širca je včeraj potrdila, da v primeru referenduma ne bo zakonske podlage za zaračunavanje RTV prispevka v višini 12 evrov: "Vprašanje je, kaj bo RTV storila, če bo ta referendum tudi aktualen. RTV je blokirana, ker je zakon o izvrševanju proračuna tisti, ki daje legalno možnost, da se prispevek plačuje še naprej v višini 12 evrov. Če ga ne bo spodnesel kakšen referendum."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.