Slovenija
18 ogledov

Ministrstvu predali 90 izjav

V vrtce je vključenih 79,5 odstotka otrok, po čemer lahko sklepamo, da vrtci nis Žurnal24 main
V številnih svetih staršev vrtcev nasprotujejo spremembam zakona o vrtcih, ki povečujejo normativ števila otrok v skupinah in predvidevajo zmanjšano prisotnost vzgojiteljice v prvi starostni skupini.

Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Skupnosti občin Slovenije ter Združenju občin Slovenije so sveti staršev vrtcev iz vse Slovenije v torek predali 90 izjav, v katerih so med drugim zapisali, da so jih spremembe zakona "neprijetno presenetile, saj je kakovost javnih vrtcev nedvoumna". Predlagatelje pozivajo, da "v dobro otrok predlog umaknejo".

Kot sta v imenu svetov staršev zapisala Damjan Mandelc in Nada Golouh, je izjavo do četrtka podprl že 101 svet staršev vrtcev. Predlagateljev, "ki s takšno lahkoto rušijo tisto, kar se je gradilo in oblikovalo mnogo let, ne razumejo," sta še zapisala.

Starši se sicer zavzemajo, da se kakovost dela javnih vrtcev ne zmanjša, večje število otrok v skupini pa bi po njihovem mnenju pomenilo manj pozornosti posameznemu otroku, manj prostora, manj kakovostnega programa in večjo obremenjenost vzgojiteljev.

"Starši ne potrebujemo le varstva za svoje otroke, ampak tudi vzgojo in kakovosten program," so še zapisali v izjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.