Slovenija
25 ogledov

MNZ bo vztrajal na dodatku za policiste

policist motorist spretnostna vožnja Žurnal24 main
"Obljube je pač treba držati in policiste za dodatno naloženo delo tudi ustrezno plačati," so se na včerajšnje napovedi generalne državne sekretarke Helene Kamnar, da bo vlada še enkrat premislila glede dodatka za policiste, odzvali na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

Po prepričanju MNZ je bil dodatek policistom obljubljen že leta 2006, ko se je obravnava večine prekrškov iz sodnikov za prekrške prenesla na policiste, "s čimer je policija postala največji prekrškovni organ v državi". Zato bo, kot so zapisali, MNZ vztrajal pri izplačilu tega dodatka.

Dodatek za stalnost bo policistom izplačan v višini 0,33 odstotka, "tako kot je določeno v zakonu o sistemu plač v javnem sektorju za vse ostale primerljive poklice, v zakonu o organizaciji in delu policije pa bo ta dodatek zapisan v višini 0,5 odstotka, tako kot je to določeno v področnih zakonih tudi za vse ostale primerljive poklice", pojasnjujejo na MNZ. Višji odstotek za policiste bi tako, kot za primerljive poklice, veljal samo v primeru spremembe plačnega zakona, še dodajajo na MNZ.

Črtanje dodatka zaradi pomanjkanja denarja

Kot smo poročali včeraj, je generalna sekretarka vlade Helena Kamnar napovedala znižanje dodatka na stalnost z 0,5 na 0,33 odstotka in ponovno preučitev dodatka za delo prekrškovnega organa.

Glede novega dodatka za delo prekrškovnega organa, do katerega bi bili upravičeni le policisti, pa bo vlada preučila, kdo vodi prekrškovne postopke. Če bi bilo do dodatka upravičeno veliko uslužbencev, bi zaradi pomanjkanja denarja vlada lahko ta dodatek tudi črtala.

Komentarjev 6
  • privat 10:38 24.julij 2011.

    no nehaj...kaj nevidiš da je vedno ista mafija na oblasti...ti pa so gensko zapriseženi da ne dajo nič poštenemu delovcu..še tisto kar si podedoval ti bojo vzeli,lopove pa nagradili. To je grezenca od države.Pa ne samo država..ampak tudi vsi v ...prikaži več njej...novinarji,dohtorji,pravniki,varuhi ,sindikati..

  • privat 10:33 24.julij 2011.

    veš kaj ...moje celo življenje je ZASTOJN v primerjavi z plačami policistov. Naj polcisti vzamejo odgovornost za sedanje razmere v državi ,ko niso hoteli,upali preganjati lopove družbe...ja znajo pobirati denar kot smetlarji po cesti z prometnimi prekrški ,ki so dejansko ...prikaži več družinsko uničujoče za plačnike...in zdaj ko več ni kje vzeti(ukrasti po slovensko) mi nismo krivi hočemo pa več denarja ,zato ker smo te scenariste kraj poslušali....ja denarja ni in ga bo še manj...ker enostavno nekateri bomo zapustili ta del puf..uka..nega balkana. Kaj ne vidiš da je to ena sama velika greznica...dobil boš ja nekaj kot miličnik,samo na koncu boš videl da boš vse izgubil in nič dobil.

  • graff 05:31 23.julij 2011.

    privat / danes, 22:24LAŽNIVEC;Če bi bilo tako, bi bili v Afriki, naštej 10 normlno poslujočih slovenskih podjetij in gospodarskih družb, kjer je tako kot pišeš in garantiraj s svojimi podatki, me zanima koliko jajc imaš. Seveda ne ...prikaži več omenjaj podjetij,ki so jih njihovi vodje ali menagment (tajkuni) skušali prevzeti (Vegrad, SCT, Bavčarjev imperij). To niso državna ampak privatna podjetja, da se razumemo, smo pa mi davkoplačevalci preko države tja zmetali na milijone denarja.