Slovenija
19254 ogledov

Močno deževje in veter: Huda ura nad velikim delom države

neurje nevihta poplave Škofja Loka Profimedia
Sredi popoldneva je pas neviht z močnim vetrom in obilnimi padavinami prešel od jugovzhoda proti severovzhodu države. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo, prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Kot so na agenciji za okolje (Arso) zapisali na družbenem omrežju X, je dopoldne pogosteje deževalo v zahodni polovici Slovenije, pozneje pa je na jugovzhodu nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti severovzhodni Sloveniji.

Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 31 dogodkov na območju regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. Po njihovih navedbah je na terenu posredovalo 18 gasilskih enot, od tega tri poklicne. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo ter prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Neurje z močnim vetrom je okoli 15. ure zajelo naselje Zdole v občini Krško. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt.

Vremenoslovci so za danes zaradi močnih neviht z nalivi in sunki vetra izdali oranžno opozorilo za osrednjo in obe vzhodni regiji. Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale. Za sredo pa na Arsu napovedujejo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na severu države.

 

* Fotografija je simbolična.

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:16 23.maj 2024.

    Končno se zemlja ohlaja,in to zaradi električnih avtomobilov