Slovenija
82 ogledov

Modri na celodnevnem obisku

Preiskava Branka Goršeta
1/4
Saša Despot
Stečajni upravitelji. Brane Gorše je policiji oddal dokaze o prodaji terjatev.

Do deset let zapora grozi stečajnemu upravitelju, odvetniku Branetu Goršetu, ker naj bi pred dobrima dvema letoma zlorabil svojo funkcijo in nezakonito vodil stečajni postopek za koprsko podjetje Hidro.

Papir in računalniki

Koprski kriminalisti in policisti so zato temeljito preiskali Goršetovo domače stanovanje v ljubljanski Rožni dolini, pisarno na Viču in osebno vozilo. Med hišno preiskavo, ki so jo začeli že okoli šestih zjutraj in končali pozno popoldne, pa naj bi Goršetu zasegli več domnevno obremenilnih dokazov. Med njimi so predvsem dokumenti in osebni računalniki, kjer naj bi Gorše med drugim hranil dokaze o domnevnem oškodovanju upnikov Hidra. 53-letnemu Goršetu naj bi policija pri tem za več ur odvzela prostost, prav tako naj bi med hišno preiskavo za nekaj ur pridržala njegovo 50-letno soprogo.

Zaslužil naj bi milijon in pol

Policija je domnevno sporne Goršetove posle začela preiskovati že leta 2010, ko je proti njemu kazensko ovadbo vložila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Gorše naj bi namreč upnike Hidra oškodoval za dober milijon in pol evrov. Terjatve tega podjetja v stečaju, sicer vredne okoli dva milijona evrov, naj bi Gorše samemu sebi prodal za okoli 300 tisoč evrov. Kriminalisti so preiskavo razširili in pod drobnogled vzeli še poslovanje šestih oseb in nekaterih podjetij, ki naj bi pri tem odkupu sodelovale z Goršetom. Danes je tako policija pridržala skupno sedem osumljencev.

Komentarjev 1
  • Veteran 20:11 14.februar 2013.

    Interesantno, da ni nobenega komentarja pa čeprav je Gorše oškodoval veliko ljudi.