Slovenija
42 ogledov

Na Bledu brez vremena

Vremenska hišica na blejski promenadi je ta čas le za okras, saj naprave v njej Žurnal24 main
Vremenska hišica. Naprave v njej ne delajo. V Ticu izposoja električnih koles.

Bled. Sprehajalci, ki pogledujejo v vremensko hišico na blejski promenadi, kakšno bo vreme, tega ne bodo izvedeli, kajti naprave v njej že dve leti ne delajo.

Blejski Tic
Vse leto.
Odprt je vse dni v letu, in sicer od 8. do 19. ure, julija in avgusta pa od 8. do 21. ure. Med obiskovalci prevladujejo Britanci, Italijani in nemško govoreči gostje.

Servisa pri nas ni
Vremensko hišico je postavilo blejsko turistično društvo (TD), ki zanjo tudi skrbi. Zadnjič so jo obnovili pred desetimi leti, za popravilo naprav pa še niso poskrbeli. “Vemo, da že dalj časa ne delajo in zavedamo se, da se za Bled to ne spodobi. Hišica je zanimivost za goste, saj so takšne merilne naprave redkost, vendar imamo težave s servisom, ker so naprave nemške in sevisa pri nas ni,” je pojasnila Vanja Piber, tajnica TD Bled in vodja blejskega Turistično informacijskega centra (Tic). Zagotovila je, da bodo naprave popravili še letos.

Menim, da si Bled zasluži večji in sodobnejši Tic na primernejši lokaciji.
Vanja Piber

Tic na slabi lokaciji
V bližini vremenske hišice je tudi Tic, ki je dobro obiskan, saj na leto beležijo okoli 50 tisoč ljudi. “Obiskovalcev je bilo pred leti še več, saj smo jih leta 2004 našteli 74 tisoč. Gospodarska kriza je naredila svoje, na manjši obisk pa vpliva tudi uporaba spleta, kjer gostje poiščejo prve informacije,” je dejala Pibrova. V primerjavi z lani se je letos izboljšala prodaja spominkov, razglednic in zemljevidov, veliko povpraševanje pa je po izposoji koles. Obiskovalcem so poleg sedmih gorskih koles na voljo še štiri električna, v Ticu pa imajo tudi brezplačen dostop do spleta. “Naša težava je slaba lokacija, saj nas ljudje težko najdejo. Če bi bila pisarna Tica na promenadi, bi bil zagotovo bolje obiskan,” je poudarila Pibrova.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.