Slovenija
8762 ogledov

Na Bledu zagorel hotel, policija sredi noči sporočila: Poteka evakuacija

požar bled hotel rikli PGD Ribno
Policisti so bili okoli 1.35 obveščeni o požaru v hotelu Rikli na Cankarjevi cesti na Bledu.

"Gasilci požar še gasijo. Policisti so zavarovali širše območje požara. Poteka evakuacija. Upoštevajte navodila policistov ter drugih interventnih služb," so sredi noči sporočili gorenjski policisti.

Gasilci PGD Ribno so sporočili, da je zagorelo v savnah hotela.

🚨INTERVENCIJA🚨 ReCO-112: POZAR V SAVNAH HOTELA RIKLI BLED, CANKARJEVA CESTA 4

Posted by PGD Ribno on Thursday 17 October 2024

Policija je pozvala ljudi, da na kraj ne hodijo in se ne zadržujejo v bližini, da lahko interventne službe nemoteno opravile svoje delo, okoliške prebivalce pa prosijo, da naj zaradi požara in dima zaprejo okna stanovanj ali hiš.

Danes zjutraj so policisti pojasnili, da so požar nekaj čez 3.00 ponoči pogasili: "Po do sedaj znanih podatkih naj bi pogorel del bazenskega kompleksa. Evakuiranih je bilo vseh 160 oseb, ki so bile v hotelu. Evakuiranim osebam je bila začasno nudena nadomestna nastanitev. Tri osebe so se na kraju nadihale dima in jim je bila na kraju nudena zdravniška pomoč. Odpuščene so bile v domačo oskrbo."

Policisti in kriminalisti bodo v nadaljevanju opravili ogled in nadaljevali z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara. Vzrok požara še ni znan in bo predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. V požaru je nastala velika premoženjska škoda. Na kraj je prišel tudi požarni inšpektor. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.