Slovenija
386 ogledov

Na cestah že gneča, ta predor občasno zapirajo

gneča na ljubljanski obvoznici Saša Despot
Na slovenskih cestah je zgoščen promet. Predor Karavanke občasno zapirajo.

Na slovenskih cestah je tudi danes opaziti zgoščen promet, tako na ljubljanski zahodni kot južni obvoznici v smeri proti morju je kolona vozil dolga več kot dva kilometra. Vse več voznikov, ki končujejo poletne počitnice, je namenjenih tudi proti predoru Karavanke na gorenjski avtocesti. Z avstrijske strani predor občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti je promet upočasnjen v smeri proti Vrhniki, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na ljubljanski zahodni obvoznici je na razcepu Kozarje iz smeri Kosez v smeri proti Kopru kolona vozil dolga 2,6 kilometra, na južni obvoznici pri počivališču Barje prav tako proti Kopru pa 2,4 kilometra. Promet je zgoščen tudi na vzporedni cesti od Viča v Ljubljani proti Brezovici.

Na gorenjski avtocesti stojijo vozniki pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji v štiri kilometre dolgi koloni. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo že izvoz Jesenice vzhod.

Predor Karavanke | Avtor: Dars Dars

Na avstrijski strani predor Karavanke v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo. Avstrijski upravljalec avtocest Asfinag z druge strani predora poroča o zastoju, ki sega v dolžino 3,2 kilometra.

Na Gorenjskem je močno obremenjena tudi cesta, ki vodi od Lesc proti Bledu. 

Na štajerski avtocesti je pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji kilometer dolga kolona vozil. Dodatno je zaradi prometne nesreče promet oviran na podravski avtocesti med razcepom Draženci in Hajdino v smeri proti Mariboru.

Gneča tudi na hrvaških cestah

Hrvaški avtoklub poroča o gostem prometu na posameznih odsekih avtocest, zgoščen promet je v smeri turističnih središč vzdolž jadranske obale, proti otoku Krk, na krškem mostu ter zagrebški in reški obvoznici. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.