Slovenija
980 ogledov

Na cestah že zastoji

Zastoji na avtocestah PIC
Predvsem na avtocestah in na cestah proti turističnim krajem je gost promet z zastoji.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre. Zaradi varnosti predor občasno zapirajo proti Sloveniji. Za pot proti Jesenicam in Kranjski Gori na prometnoinformacijskem centru za državne ceste priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

Na gorenjski avtocesti je zastoj tudi pred delovno zaporo med počivališčem Jesenice in priključkom Jesenice vzhod proti Ljubljani, potniki naj računajo s pet- do desetminutno zamudo.

Zamude nastajajo tudi na štajerski avtocesti zaradi zastoja pred prehodom Šentilj proti Avstriji in zaradi zastoja pred delovno zaporo pri počivališču Lukovica proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti je zastoj med razcepom Kozarje in priključkom Brezovica iz smeri Viča in Brda proti Kopru. Zastoji so tudi na cestah Šmarje-Koper in Šmarje-Dragonja, v obe smeri je zastoj na cesti Izola-Lucija, zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled.

Na gost promet z zastoji opozarjajo tudi pri Policijski upravi (PU) Kranj, kjer voznikom svetujejo ažurno spremljanje prometnih informacij v medijih in na portalih ter pri informacijskih točkah Darsa. "S pravočasno osveščenostjo lahko tako izberete tudi druge alternativne mejne prehode s sosednjimi državami ali izvoze in se tako izognete morebitni prometni gneči," so izpostavili pri PU Kranj.

Gneča zastoj Slovenija Slovenija Kaos na cestah, mnogi se pomikajo po polžje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.