Slovenija
22 ogledov

Na obisk k Benettonu

“Morda se bo odločil za naložbo sam ali nas povezal s kakšnimi drugimi investito Žurnal24 main
Pričakovanja. Kaj bo prinesel obisk pri enem najbogatejših sosedov.

“V četrtek bom gost Luciana Benettona v Trevisu,” napoveduje koprski župan Boris Popovič. Kontakt z drugim najbogatejšim Italijanom, ki ima več tisoč trgovin v 120 državah, je uredil Tobia Scarpa.

Scarpa je znani italijanski arhitekt z beneške fakultete za arhitekturo, njegova skupina pa je zasnovala prve skice otoka v Koprskem zalivu, na katerem naj bi stala 140 metrov visoka stolpnica. Lani so na občini razkrili, da naj bi projekt uresničili v štirih letih, o tem, kakšna je njegova finančna konstrukcija, pa ni bilo povedanega nič.

“Predstavili mu bomo načrte ureditve koprske plaže in otoka, morda se bo Benetton odločil za naložbo k nam sam ali pa nas bo povezal s kakšnimi drugimi investitorji. Tako kot smo počasi navezali stike z ladjarji za potniški terminal, ko smo začeli hoditi v Miami, bomo morda uspešni tudi pri tem projektu,” razmišlja Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.