"Število marmelad, ki smo jih prejeli v ocenjevanje, je preseglo naša pričakovanja," je povedala Alja Rabzelj, vodja mednarodnega Festivala marmelade 2013, prvega tovrstnega v Sloveniji, ki bo pod kozolci potekal prihodnjo soboto.
V ocenjevanje so posamezniki, društva in priznani proizvajalci marmelad iz Slovenije in tujine poslali več kot 80 vzorcev, ki jih bo na ljubljanski biotehniški fakulteti ocenjevala tričlanska strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Požrla. Kot so povedali organizatorji, društvo Drot in partnerji, je festival del projekta Dobrote Dolenjske, s katerim želijo pospešiti turistično prepoznavnost regije in organizirano prodajo.
Dobrodelni praženec
Med pestro festivalsko soboto razstav, glasbenih nastopov in degustacij bodo župani Mirnske doline spekli občinski šmoren in ga postregli z marmeladami, ves izkupiček od prodaje pa namenili šolskim malicam in kosilom.