Slovenija
18 ogledov

Na odgovore bodo čakali teden dni

Delavci podjetja so stavkali v petek. Žurnal24 main
V mariborski tovarni umetnih brusov Swaty so po petkovi šesturni prekinitvi dela začeli pogajanja. Vodstvo mora na zahteve sindikata odgovoriti v enem tednu.

Kot je povedal sindikalni zaupnik sindikata KNSS Neodvisnost v podjetju Drago Rakuša, so vodstvu podjetja danes posredovali svoje zahteve, na katere jim morajo odgovoriti v enem tednu. Če se to ne bo zgodilo, bomo takoj za tem, v skladu s pravili, napovedali stavko, je dejal Rakuša.

Po besedah Rakuše, ki je kot delavski predstavnik tudi v nadzornem svetu Swatyja, v svojih zahtevah niso zapisali nobenih konkretnih odstotkov povišanja plač, zanikal pa je tudi trditve direktorja, da so v petek zahtevali petodstotno povišanje.

"Zavedamo se, da bi lahko že morebitne nižje zahteve morda ogrozile podjetje, tega pa si nikakor ne želimo, saj so od njega odvisne številne družine," je še dejal Rakuša in dodal, da si je v petek sam sicer prizadeval za to, da do ustavitve dela ne bi prišlo, a je delavcem prekipelo.

Kot je znano, je v petek celotna jutranja izmena v Swatyju, kar pomeni približno 300 delavcev, spontano prekinila delo, ne da bi prej napovedala stavko.

Sicer pa se v torek izteče ponudba za prevzem Swatyja. Avtotehnina zadnja ponudba za delnico je 57 evrov, vodstvo družbe pa je v nedeljo izrazilo zaskrbljenost nad dogajanjem v mariborskem podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.