Slovenija
2028 ogledov

Na Paradi ponosa v Ljubljani uporabili solzivec

parada ponosa Profimedia
V Ljubljani je na shodu Parada ponosa prišlo do incidenta s solzivcem. Policija poziva k mirnemu obnašanju.

V Ljubljani se s prireditvami zaključuje letošnja Parada ponosa, na katerem skupnost LGBTIQ+ opozarja nase in na izzive, pred katerimi so postavljeni znotraj družbe. Letošnje dogajanje obeležuje 40. obletnico LGBT gibanja v Sloveniji.

Osrednji dogodek se je čez dan odvijal na Kongresnem trgu v prestolnici, kjer je bilo tako imenovano Paradno mesto, na kateri so člani in simpatizerji skupnosti izvajali različne delavnice in umetniške točke. Po poročanju 24ur sta v nekem trenutku do skupine tako imenovanih kraljic preobleke pristopila moški in ženska, jih najprej verbalno napadla, nato pa poškropila s solzivcem. 

Medicinska pomoč ni bila potrebna. 

Policija poziva k omogočanju ustavnih pravic

Policija, ki ves čas varuje shod, je sporočila, da hujših kršitev javnega reda ni beležila, prejela pa je prijavo o manjših incidentih in provokacijah, o čemer policisti še zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezne ukrepe.

"Vse pozivamo k medsebojnem spoštovanju in strpnosti ter apeliramo, da ne povzročajo neprimernih provokacij ter vsem udeležencem omogočijo svobodno izražanje ter mirno zbiranje," so policisti še zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • andrija 11:31 16.junij 2024.

    in še premalo jajc

  • bojovi 21:29 15.junij 2024.

    Na 24kur je ena slika in na plakatu ej bilo napisano "nočemo spreminjati cisotrok hočemo da trans otroci preživijo". Trans otroci NE obstajajo, obstajajo samo mentalni bolniki, ki perejo otrokom glave. Kot sem napisal v Ameriki že to počnejo na ...prikaži več polno in tam se boste počutil kot doma.

  • bojovi 21:26 15.junij 2024.

    Najprej so se geji borili za svoje pravice, kar ni nč narobe s tem zdej so se mentalni bolniki urinili in svoje bolane neumnosti trobijo naokoli. Bolano! Spelte se v Ameriko s tem LBQBSUSET+-/, tam vladajo norci, tam se boste ...prikaži več počutil k doma. Pustite nam normalnim ljudem živeti kako se spodobi. 40 let? Tile LGBBB*/ so prišli na sceno leta 2020, takrat enkrat je svet šel v k. s temi neumnostmi.