Slovenija
163 ogledov

Na poroko v srednji vek

Šranga po srednjeveško – pod Blejskim gradom se je vnel srdit viteški boj med vi Žurnal24 main
Grajska poroka. Na blejskem gradu so se po srednjeveško poročili trije pari.

“Grajska poroka je ena od najboljših zamisli, ki so se jih lotili na Bledu. To, kar se je imelo zgoditi, se je zgodilo na nepozaben in enkraten način,” je po poročnem obredu nasmejan in srečen dejal ženin Simon Zorman z jeseniškega Javornika, ki je v soboto na Blejskem gradu večno zvestobo obljubil ženi Poloni, z njima pa se je veselila tudi njuna triletna hči Urša.

grajska poroka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Zormanova sta bila eden od treh parov, ki so se po srednjeveških običajih poročili na Grajski poroki, blejski novosti, ki je stala okoli sto tisoč evrov in za katero je blejskemu zavodu za kulturo uspelo pridobiti evropski denar. Usodni da so na gradu izrekli tudi Tanja Urankar in Robert Ravnikar ter Eva Benigar in Klemen Kostič. Na štiridnevni srednjeveški prireditvi je sodelovalo več kot 70 nastopajočih, med njimi tudi Igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja in lajnarji.

grajska poroka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Po srednjeveško vse leto
“Ko sva izvedela, da sva izbrana, se je vse zgodilo v dveh ali treh tednih, kar je morda bolje kot dolgotrajne priprave. Poleg tega nisva imela skrbi z izbiro nevestine obleke in v srednjeveških oblačilih sva se počutila odlično,” je povedal Zorman in zaupal, da bosta z ženo medene tedne preživela v toplih krajih.

Grajska poroka se je končala včeraj na Blejskem otoku, kjer so mladoporočenci pozvonili na zvon želja, srednjeveška poroka pa je, kot je poudaril Matjaž Završnik, direktor Zavoda za kulturo Bled, del blejske ponudbe, in pari se bodo tako lahko poročali tudi v prihodnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.