Slovenija
28 ogledov

Na skupščini napoveduje več tisoč ljudi

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Koprski župan poudaril, da ne bodo dovolili, a jih nekdo tepta.

Luka Koper je danes pripravila tradicionalni dan oprtih vrat. Tako prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič kot koprski župan Boris Popovič sta poudarila pomen sodelovanja Luke z lokalno skupnostjo. Popovič je izpostavil, da je bil Mišič imenovan legitimno in legalno, ter napovedal, da Koprčani ne bodo dovolili, da jih nekdo tepta.

Mišiču naj dajo čas

"Uradna Ljubljana mora razumeti, da smo tudi mi del te naše države," je nadaljeval župan. Spomnil je na besede premierke Alenke Bratušek, da Slovenija ne potrebuje pomoči, ampak čas, "našemu predsedniku uprave pa ne dovoli časa". "Takšnega sprenevedanja enostavno ne bomo več tolerirali," je dodal.

Mišič je bil izbran "legitimno in legalno", nadzorniki Luke pa so pri izbiranju predsednika uprave glasovali po svoji vesti, je dodal Popovič. Zdaj pa bodo Koprčani in delavci Luke kaznovani le zato, "ker smo hoteli spremembo".

Popovič je izpostavil, da ne bodo dovolili, da jih nekdo tepta. Domačini bodo množično prišli na izredno skupščino Luke 7. oktobra, na kateri naj bi delničarji glasovali o odpoklicu nadzornikov, predstavnikov kapitala, pričakujejo lahko "kar nekaj tisoč ljudi", je navedel.

Odgovornost do lokalnega okolja

Mišič pa je opozoril, da se mora vodstvo Luke zavedati odgovornosti do lokalnega okolja in "si prizadevati, da se z razvojnimi načrti Luke Koper poistovetijo predvsem prebivalci Mestne občine Koper in seveda tudi okolice, celotne Obale in Krasa".

Kot je še napovedal, se bo potrudil ustvariti partnerski odnos do vseh deležnikov, med katerimi pa ima lokalna skupnost posebno mesto. "Potrudili se bomo, da bodo prebivalci razumeli razvoj Luke Koper kot svoj lastni razvoj," je povedal in dodal, da bodo v sinergiji s prebivalstvom dosegli, da bodo "kilometre in kilometre pred konkurenco".

Komentarjev 9
  • gornik 12:21 18.september 2013.

    Sanja svinja kukuruz a kukuruza nigdje nema . Če mi daš 300eurov in prevoz pridem še jaz.

  • privat 14:54 16.september 2013.

    enostavna rešitev je skrben nadzor ljublane nad Luko...zakaj zdaj taki pritiski ,če je dobil posel pod "zakonito"...naj ljubljančani spremenijo pogoje pod novi zakoni!! Glede kraj pa...ali niso že vse pokradli prav ljubljančani...pod zakonito"??????

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 23:23 15.september 2013.

    Popovič se bori za Gašperja kot norc.Interesantno je to, da bi Popovič za euro koleno vrtal.To bodo kradli kot srake.