Slovenija
3811 ogledov

Na volitvah mu ni uspelo, zdaj mu je Golob dal ta položaj

Jure Leben Anže Petkovšek Jure Leben
Nekdanji okoljski minister in kandidat Gibanja Svoboda na volitvah v Evropski parlament bo poslej državni sekretar.

Vlada je nekdanjega okoljskega ministra in kandidata Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Jureta Lebna na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Zadolžen bo za okolje, prostor, podnebje in dialog z nevladnimi organizacijami, so sporočili z vlade.

Leben, ki mu na volitvah ni uspel preboj v Evropski parlament, bo tako sodeč po področjih, ki jih bo pokrival, med drugim očitno zadolžen tudi za nekatere naloge, ki jih je do nedavnega opravljala Maksimiljana Polak. Ta je kabinet premierja Goloba zapustila sredi maja.

evropske volitve 2024,  Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V Golobovem kabinetu so državni sekretarji trenutno še Maša Kociper, ki je zadolžena za odnose z DZ, Igor Mally, ki je zadolžen za evropske zadeve, Nataša Lužar, ki bdi nad medgeneracijskim dialogom in stanovanjsko politiko, Vojko Volk, ki pokriva mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, in Danijel Levičar kot državni sekretar za nacionalni jedrski program.

Kabinet bo kmalu zapustila Melita Župevc, ki je bila kot državna sekretarka zadolžena za strateško komuniciranje, predsednica republike pa jo je na predlog vlade pred dnevi imenovala za vodjo slovenskega predstavništva pri ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Kmodri_ 20:04 10.junij 2024.

    Iz stolčka na stolček!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:47 10.junij 2024.

    Koliko časa bo trajalo da ga vrže čez ramo.

  • sandi76 19:24 10.junij 2024.

    Holobova taktika deluje, ljudje, ki niso prošli v parlament, jih on na druge načine potegne noter. Ali je težko razumeti, da če ljudje ne volijo nekoga, ga najbrž zato, ker ga ne marajo in nočejo videt v parlamentu !!!