Slovenija
20 ogledov

Na vrhu bo Popovič

Na vrhu novega kompleksa, v katerega naj bi se selila tudi upravna enota, bo pis Žurnal24 main
Pisarna. V šestem nadstropju novega poslovno-hotelskega kompleksa bo kraljeval župan.
Tudi trije bazeni
Gradnja. Poslovno-hotelski kompleks, v katerem bo med drugim olimpijski bazen in še dva druga, je naložba, ki jo koprska občina uresničuje v javno-zasebnem partnerstvu z ajdovskim Primorjem. Ta je glavni investitor, njegovo podjetje Stavbenik pa glavni izvajalec. Koprska občina je za projekt dala zemljišče.

“V projektu je predvideno pritličje in šest nadstropij ter res je – na vrhu bo pisarna župana. Kje pa naj bi bila drugje? Če bom tam res sedel jaz ali morda kdo drug, pa bo pokazala prihodnost oziroma volitve,” odgovarja Boris Popovič, koprski župan, na vprašanje, ali si je na vrhu novega poslovno-hotelskega kompleksa z olimpijskim bazenom res omislil 240 kvadratnih metrov veliko pisarno.

Jedro mesta študentom
V novi objekt se bo selila vsa občinska uprava, ki naj bi imela za svoje delovanje od štiri tisoč do 4.500 kvadratnih metrov prostora. “Iz jedra mesta se bomo selili, ker bi rad, da središče Kopra oživi, zato naj bodo tam univerza in študentje. Občinska uprava gre namreč ob 15. uri domov. Ob koncih tedna ne delamo, mesto pa sameva,” razlaga.

Točno tako, kot je treba, bo velika.
Boris Popovič na vprašanje, kako velika bo nova županova pisarna.

Na vprašanje, ali torej držijo govorice, ki so se razširile o županskem razkošju na vrhu novega kompleksa, konkretno ne odgovori. Zdaj dela v pisarni, veliki 60 kvadratnih metrov, vsega skupaj s sejno sobo in pripadajočimi prostori pa ima blizu 140 kvadratnih metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.