Slovenija
20 ogledov

Načrti s kranjskimi razvalinami

Objekt Planina 2 v neposredni bližini stolpnic naj bi Domplan podprl, namesto nj Žurnal24 main
Nov objekt Planina 2 bi Domplan zasukal, staro hišo na Tomšičevi ulici bi občina podrla.

Načrti. Namesto opuščenega in dotrajanega stanovanjskega bloka Planina 2 bo verjetno zrasel poslovni objekt z garažami, sodeč po načrtih, s katerimi je Domplan v četrtek seznanil kranjsko mestno upravo. Ta je ideji naklonjena, ker pa se bo lega nove stavbe spremenila, je Domplanu svetovala, naj vloži predlog za spremembo prostorskih načrtov.

V slabem stanju
Objekt Planina 2 je že vrsto let v klavrnem stanju. "Nismo ponosni, zavedamo se, da je moteč,“ je priznala direktorica Domplana Vera Zevnik. Objekt še vedno stoji predvsem zaradi dolgotrajnega urejanja lastniških razmerij, pa tudi situacije na trgu. Domplan je namreč prvotno načrtoval gradnjo novih stanovanj, vendar pa je do popolnega lastništva prišel šele pred približno dvema letoma, ko so se razmere na trgu precej spremenile.

Drugačna rešitev

"Situacija na trgu gradnji stanovanj ni več naklonjena,“ je dejala Zevnikova in spomnila, da je medtem v neposredni soseski zraslo novo naselje Planina jug. V napovedih, kdaj bi lahko nov objekt stal, je previdna. "Z občino se pogovarjamo, kaj sploh smemo,“ je povedala po četrtkovem sestanku.

Občini predlog všeč
"Z vidika prostora je Domplanov predlog zagotovo boljša rešitev od obstoječe,“ je dejal podžupan Igor Velov. "Nova stavba bo obrnjena prečno, pridobili bi dodatne zunanje parkirne površine in garažo v dveh etažah,“ je razkril podrobnosti. Pričakuje, da bodo občinski prostorski načrti razgrnjeni še pred poletjem.

Podoben primer

Kranjska mestna uprava že dlje časa poskuša rešiti podoben primer dotrajane hiše ob Gasilskem trgu v neposredni bližini Gradu Khislstein. Stavba na Tomšičevi ulici 19 je v privatni lasti, lastnici pa živita v tujini. "To stavbo smo nameravali kupiti in podreti ter razširiti Gasilski trg,“ je pojasnila Mendi Kokot, predstavnica za stike z javnostmi pri kranjski mestni upravi, in dodala, da "razpoložljiva proračunska sredstva za nakup nepremičnim trenutno ne dopuščajo, da bi idejo uresničili".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.