Slovenija
25289 ogledov

Arso objavil opozorilo: Vreme bo marsikje povzročalo težave

Arso
Vreme bo marsikje po Evropi povzročalo težave; Obilno deževje, sneženje, močan veter, ponekod pa na primer neobičajen mraz. Našo kraji pod vplivom zelo tople sredozemske mase.

Po sončnem popoldnevu je za naše kraje obetavna tudi napoved: "Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod se bo pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik," za jutri napovedujejo na Arsu. 

V prihodnjih dneh bo kar toplo, z dnevnimi temperaturami tudi do 15 stopinj Celzija in tako bo vse do prihodnjega tedna. "Naši kraji bodo pod vplivom zelo tople sredozemske zračne mase, ohladitev pričakujemo šele v ponedeljek. Kako izrazita bo, zaenkrat še ostaja neznanka," dodajajo naši vremenoslovci, ki ugotavljajo, da bo naslednjih dneh vreme nad Evropo zelo pestro. "Nad Evropo je velik vremenski kontrast," navajajo.

Severni del bo pod vplivom polarne zračne mase, z v evropskem delu Rusije se bo temperature spustila do -30 °C. Povsem drugače bo v Sredozemlju, kjer se bo temperatura povzpela tudi nad 20 °C.

Naši kraji pod vplivom zelo tople sredozemske zračne mase

Izrazita meja bo potekala od Škotske prek severne Nemčije, Danske, Poljske do Ukrajine. Naši kraji bodo pod vplivom zelo tople sredozemske zračne mase. "Zaradi izrazite meje med zračnima masama in dinamičnega vremenskega dogajanja v višinah bo vreme nad Evropo marsikje povzročalo težave. Pojavljali se bodo obilno deževje, sneženje, močan veter ter ponekod neobičajen mraz."

Animacija, ki jo je Arso objavil na svojem FB profilu, prikazuje napoved temperature zraka in vetra na nadmorski višini okoli 1500. "Opazno je valovanje polarne fronte in nastanek več ciklonov," pojasnjujejo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.