Slovenija
31 ogledov

Nadzorniki nič o razrešitvi Podobnika

Drago Podobnik Veronika Rupnik
Na seji nadzornega sveta Hita kljub drugačnim informacijam niso obravnavali zahteve po razrešnici predsednika uprave Draga Podobnika.

Predsednik nadzornega sveta Gorazd Podbevšek je po seji zatrdil, da nimajo nikakršnega razloga za razrešitev, saj uprava kljub zaostrenim pogojem posluje dobro.

"Prva polovica leta je bila sicer nekoliko boljša, v drugi polovici pa se razmere očitno še dodatno zaostrujejo, vendar za zdaj uspeva obdržati rezultate poslovanja znotraj tega, kar je bilo načrtovano za letos," je povedal Podbevšek.

Družba je v obdobju od januarja do septembra leta 2011 dosegla 123,3 milijona evrov bruto realizacije, kar je za dober odstotek manj od planirane. Družba v tem obdobju beleži 3,6 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, čeprav je poslovni plan za to obdobje predvidel dobiček le v višini pol milijona (v enakem obdobju lanskega leta pa je družba imela kar 4,3 milijona evrov izgube), in da stroški v letošnjem letu zajemajo tudi slabitev sredstev, ki v planu ni bila predvidena.

Hit je v tem obdobju plačal 32,1 milijona evrov skupnih igralniških dajatev (davka od iger na srečo in koncesijskih dajatev). Vse svoje obveznosti do upnikov je družba poravnala ob zapadlosti.

Hitove igralnice in igralne salone je v letošnjih devetih mesecih obiskalo 970 tisoč gostov, število nočitev v Hitovih hotelih pa je preseglo 109 tisoč, kar je 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Plani za 2012

Člani nadzornega sveta so obravnavali tudi izhodišča za poslovni plan za leto 2012. Skupina načrtuje povečati prihodke, zniževati stroške in leto 2012 kljub izredno zaostrenim razmeram na primarnem trgu zaključiti s pozitivnim poslovnim izidom.

Nadzorni svet bi moral razpravljati tudi o nagradi članom uprave za poslovanje v letu 2010. Vendar do nje ni prišlo, saj se je uprava tej nagradi, ki je predvidena v individualnih pogodbah, odpovedala, vrednost ene plače pa bodo donirali izbrani humanitarni organizaciji.

Tako Podbevšek kot Podobnik nista znala povedati, kdo naj bi si želel zamenjave v vodstvu igralniške družbe. Podobnik je ob tem le poudaril, da si nekdo želi vnesti nezaupanje med vodstvo in nadzorni svet Hita ter tako oslabiti rezultate sanacije družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.