Slovenija
20 ogledov

Najemniki ne bodo kaznovani

Merilnik topolte Luka Pongrac
Delilniki toplote. Ni jih še niti v stanovanjih mestnega sklada.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), ki je stoodstotni lastnik našega bloka, še ni zagotovil delilnikov toplote. Prav tako nas ni obvestil, kdaj bo, čeprav sem njih in upravitelja SPL to nazadnje vprašala 26. septembra. Odgovorov nisem dobila,” pravi ena od stanovalk. Rok za vgradnjo delilnikov je potekel 1. oktobra.

Sklad zagotavlja finančna sredstva, upravnik pa organizira vgradnjo delilnikov toplote, pojasnjuje Jožka Hegler, direktorica JSS MOL. Dodaja, da so v vseh stavbah, v katerih so večinski lastnik, upravniki začeli postopke za vgradnjo delilnikov, a ker je malo podjetij, ki delajo na montaži, so nastale zamude.

Najemniki ne bodo nosili sankcij, ker je namestitev delilnikov in merilnikov toplote zakonska dolžnost etažnih lastnikov,” na bojazen najemnikov, da bodo morali plačati kazen zaradi zamude, odgovarja Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.