Slovenija
11 ogledov

Najhladnejši bo petek, v začetku tedna topleje

Dež Shutterstock
Čakajo nas deževni in nič kaj topli dnevi. Najhladneje bo v petek. V začetku prihodnjega tedna se bo ogrelo.

Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni, čez dan pa deloma tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji se bodo pojavljale padavine, deloma plohe, na Primorskem lahko tudi posamezne nevihte. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, v alpskih dolinah do 5, najvišje dnevne od 12 do 17, v jugovzhodni Sloveniji in ob morju pa do 19 stopinj Celzija.

"Dežja bo nekaj več na zahodu, nekaj manj na jugovzhodu. Pade ga lahko do 25 litrov. Največ dežja bo v petek in v noči na nedeljo. Najhladneje bo v petek, kot bo nekaj čez 15 stopinj Celzija. V soboto bo že topleje, lahko se ogreje do 18 stopinj; odvisno od tega, koliko bo dežja. Ne bo ravno vroče," nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Andrej Pečenko.

Segrelo se bo v začetku tedna. "V začetku tedna bo verjetno malce več sonca, temperature se boso dvignile tudi nad 20 stopinj in vreme se bo ustalilo."

"Junij je po navadi še muhast"

"Spomladansko vreme je vezano tudi na prodore hladnega zraka v obliki dežnih kapelj. Ni takšnih dolin, kot je bilo včasih, zato tudi ni tolikšnih izboljšav. Ko se bo vse skupaj ogrelo, bo verjetno teh prodorov manj. Čeprav je junij po navadi še muhast. Julija in avgusta pa se po navadi že ogreje. Seveda je pa od leta do leta različno," nam je še zaupal Pečenko.

Komentarjev 1
  • konstruktor 20:56 29.maj 2013.

    Dragi žurnalovci, vremenaska napoved na vreme.netu vam pa zadnje čase ne deluje ravno najbolje. Ali imate namen zadevo urediti in kdaj, ali pa je to to??