Slovenija
5 ogledov

Namesto knjig bo odmevala glasba

Študijska knjižnica je prejšnji teden zaprla vrata in se že seli v nove prostore Žurnal24 main
Kranj. Občina bi v nekdanji študijski knjižnici uredila glasbeno šolo. Župnija je ideji naklonjena.

Kranjska mestna uprava bi v izpraznjene prostore študijske knjižnice preselila glasbeno šolo. Lastnica Župnija Kranj je načelno za, vodstvo šole pa projekt še proučuje.

Hotel bi prodali
Pri kranjski mestni upravi predvidevajo, da prilagoditev prostorov študijske knjižnice potrebam glasbene šole ne bi pomenila velikih stroškov. Pokrili bi jih s prodajo nekdanjega hotela Evropa. Nekaj bodo privarčevali tudi na račun najemnin za preostali dve knjižnici – pionirsko in osrednjo v Delavskem domu. “Najem teh prostorov je s koncem junija že odpovedan. S čimprejšnjo preselitvijo oddelkov v Globus želimo odpraviti nepotrebne stroške,” so dodali.

Kranjski prelat Stanislav Zidar je pogovore z občinsko upravo potrdil, končna odločitev pa še ni padla. “Nič še ne vemo. Vse je še v božjih rokah,” se je pošalil. Če bodo našli skupni jezik, potem bo nadaljnje sodelovanje, je dejal. Si pa želi, da bi bila v stavbi še naprej kulturna dejavnost. “Čez nekaj dni bo verjetno več znanega. Mi smo ideji naklonjeni,” je dejal.

Šola ne komentira
Petra Mohorčič, ravnateljica Glasbene šole Kranj, je vesela, da občina razmišlja o njihovi prostorski problematiki, saj je ustanova razseljena na več koncev. “Želimo si biti na enem mestu pod isto streho,” je dejala, kaj več pa za zdaj ni želela povedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.