Slovenija
1 ogledov

Napovedani sneg le v visokogorju

vreme dežnik Shutterstock
Oblačno z občasnimi padavinami, se glasi vremenska napoved za današnji dan. Popoldne se bo meja sneženja spuščala, popoldne se bo lahko ponekod spustila do nadmorske višine okoli 400 metrov.

Vremenoslovci so prejšnji teden omenjali možnost snega v noči z včeraj na danes oziroma danes zjutraj. Snega (še) ni, se je pa Slovenija prebudila v deževno jutro. ARSO ima na svoji spletni strani sicer opozorilo, vendar glede povečanega plimovanja morja, za katerega so napovedali, da lahko poplavi nižje dele obale. Na Primorskem je sicer precej toplo za december, v Piranu se je ob sedmih živo srebro dvignilo kar na 18 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči bodo padavine večinoma ponehale. Jutri bo oblačno, ponekod bodo občasno še rahle padavine. Tudi v sredo in četrtek bo oblačno, ponekod bodo občasno rahle, krajevne padavine.

Danes nastopi meteorološka zima, snega po nižinah nam torej še ne bo prinesla. Da bi pobelilo nižine, za ta teden vremenoslovci z Arsa ne omenjajo, medtem ko 10-dnevne vremenske napovedi nakazujejo, da bi slednjega lahko dočakali prihodnji petek.

Sneg v visokogorju

V visokogorju je ta konec tedna zapadlo okoli deset centimetrov snega, danes zjutraj je bila meja sneženja na nadmorski višini okoli 2500 metrov.

Na tej višini je snega do okoli 80 centimetrov v Julijskih Alpah ter do okoli 30 centimetrov drugod v naših gorah. Z nižjo nadmorsko višino debelina snežne odeje hitro pojema, na 1500 metrih je v glavnem kopno. Snežna odeja je trenutno razmeroma mehka in mokra, stanje pa se hitro spreminja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.