Slovenija
15761 ogledov

Napovedi so se uresničile: Toča kot lešnik, silovit veter, nevihte

1/2
Napovedi vremenoslovcev so se tudi danes uresničile. O toči in silovitem deževju z vetrom tokrat poročajo iz zahodnega dela države.

V Čepovanu je tla pobelila toča, podobno je bilo v Šempetru pri Gorici, kjer je padala gosta toča, debela kot lešnik, ponekod tudi debelejša. O nevihti s točo poročajo tudi z Vogrskega.

Bralci poročajo, da je bil na Krasu okrog 15.00 močan naliv, v desetih minutah se je ohladilo za okoli 10 stopinj Celzija. Iz Kobarida poročajo o močni nevihti, v Tolminu je silovito pihalo, padal je tudi dež, o toči pa na srečo ne poročajo.

Kako se nevihtna celica premika preko Slovenije, si lahko pogledate na tej povezavi.

Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh in neviht. Ponoči bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo pretežno jasno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Na Primorskem še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja. Po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Obeti: v petek in soboto bo sončno in vroče. Popoldne lahko predvsem nad hribovitimi kraji nastane kakšna nevihta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.