Slovenija
16 ogledov

Ne izključuje blokade

"Želim, da me vključijo kot stranko v postopku in me enakovredno obravnavajo," p Žurnal24 main
Gradnja Peračice. Eržen: Možna tožba na Evropskem sodišču.

“Zaradi neupoštevanja preklica gradbenega dovoljenja ne izključujem fizične zapore gradbišča in tožbe na Evropskem sodišču,” je včeraj povedal Lado Eržen. S tožbo mu je uspelo razveljaviti gradbeno dovoljenje za odsek avtoceste od Peračice do Podtabora, ker ga po njegovih besedah kot lastnika stavbe tik pod viaduktom projektant ni upošteval. Ker ga niso vključili kot stranko v postopek za pridobivanje gradbenega dovoljenja, je posegel po tožbi, ki jo je marca dobil na podlagi odločbe ustavnega sodišča. Pomisleke, da mu gre za odškodnino, zavrača in pravi, da je za novi viadukt od države dobil “mizerijo”, za nadomestno Peračico pa še nič.

Ministrstvo za okolje je izdalo odločbo o obnovi postopka za izdajo gradbenega dovoljenja in s tem zadržalo izvršitev gradbenega dovoljenja, je pojasnil Marjan Koler iz Družbe RS za avtoceste (Dars). Izvajalec po besedah Kolerja ne posega v zemljišča v Erženovi lasti, Dars pa si bo še naprej prizadeval za dokončanje del v pogodbenem roku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.