Slovenija
21 ogledov

Nek: "Gre za običajne zaplete"

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Danes bodo Jedrsko elektrarno Krško obiskali inšpektorji uprave za jedrsko varnost. Na njihovi strani sporočajo, da je zagon predviden šele konec tedna in ne že jutri.

Inšpekcija uprave za jedrsko varnost bo danes ponovno "obiskala NE Krško ter preverila odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in priprave na ponovni zagon, ki ga pričakujemo ob koncu tedna", so zapisali na njihovi spletni strani.

"Med preverjanjem opreme v NE Krško so ugotovili pomanjkljivosti na določenih sistemih, ki jih bodo odpravili v prihodnjih dneh. Treba je odpraviti težave pri sistemu tesnilnega olja, ki skrbi za tesnost glavnega generatorja, mazalnega olja turbine, sistemu predgrevanja sekundarne napajalne vode in opravili manjše vzdrževanje motorja reaktorske črpalke," so še zapisali.

Nek: gre za običajne zaplete po izredni zaustavitvi
Obrnili smo se tudi neposredno na NE Krško. "Težko je napovedati, kdaj točno bo elektrarna znova zagnana. Pričakujemo da tekom tega tedna," so nam povedali. Težave, ki zadržujejo ponovni zagon so po besedah tiskovne predstavnice povezane izključno z zadnjim izpadom.

"Elektrarna zaradi izpada daljnovoda ni imela kam oddajati elektrike, zato se je iz polnega delovanja na hitro popolnoma ustavila," je razložila in dodala, da pri današnjem pregledu ne gre za ugotavljanje kakšnih nepravilnosti, ki ne bi bile povezane z izpadom prejšnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.