Slovenija
44 ogledov

"Nekateri plačajo, a se ne poboljšajo"

437 podjetij, ki s plačilom za študentsko delo zamujajo že več kot 60 dni, je bi Žurnal24 main
Neplacniki.info. Če podjetje s plačilom študentskemu servisu ali študentu zamuja 60 dni, ga objavijo.

Študentski servisi na spletni strani Neplacniki.info objavljajo imena podjetij, ki študentu oziroma servisu za opravljeno študentsko delo ne plačajo več kot 60 dni.

Na seznamu se lahko znajdejo tudi podjetja, ki jim študentski servisi založijo izplačilo: študent torej plačilo za delo prejme, čeprav podjetje študentskemu servisu računa pozneje ne poravna.

Aktualni neplačniki

Danes. Med znanimi podjetji so bili danes na seznamu objavljeni Vegrad, SNG Opera in balet Ljubljana, Študentska založba, Darila Rokus, Info TV in številna podjetja v stečaju.

Ni čisto samodejno
“Ne gre za čisti avtomatizem. Podjetja, ki zelo veliko delajo s študenti, pa se jim potem zgodi kakšna napaka in slučajno ne poravnajo obveznosti, ne gredo na ta seznam,” pojasnjuje Boštjan Grobler, član uprave Agencije M servis.

Zanimalo nas je tudi, ali podjetje, ki je uvrščeno na seznam neplačnikov, hkrati ne more ponujati novih prostih študentskih del prek servisov. Grobler na to odgovarja, da je stran namenjena obveščanju študentov in ne škodovanju podjetjem.

“Včasih je težko presoditi. Na primer pri podjetjih, ki posredujejo pri promociji izdelkov. Odvisni so od naročnikov, ki jim ne plačajo, njihovo preživetje pa je odvisno od nadaljevanja posla,” razlaga.

Odstranitev s seznama
Ena možnost za odstranitev s seznama je, da podjetje obveznosti poravna. “Vendar bi bilo dobro pregledati vse bonitete. Če nekdo opravi obveznost, namreč ne pomeni nujno, da se bo poboljšal,” poudari Grobler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.