Slovenija
37 ogledov

Nekdanja dekanja hoče nazaj

Vesna Mikolič Suzana Kos
Tožba. Začetek postopka zaradi nezakonite odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

“Nasprotna stran si je vzela 15 dni, da odgovori na moj predlog o zunajsodni poravnavi. O podrobnostih predloga ne morem govoriti, lahko pa povem, da moja ponudba ne vsebuje nobene finančne zahteve,” je redkobesedna Vesna Mikolič, nekdanja dekanja koprske fakultete za humanistične študije (FHŠ). Včeraj je bil namreč na koprskem delovnem sodišču razpisan prvi narok v njeni tožbi zaradi odpovedi pogodbe z delovnega mesta dekanje. Ta jo je doletela spomladi in po njenih besedah brez predhodnih opozoril.

Falsificirano pooblastilo?

Rektor primorske univerze Dragan Marušič je tedaj trdil, da je bila njena razrešitev nujna, da ne bi potonila fakulteta in z njo univerza. Mikoličeva naj bi bila opozorjena, da nima pravega pooblastila za sklepanje pogodbe z odvetniško pisarno Senica, očitali pa so ji še nenamensko porabo sredstev, neizvajanje ukrepov finančne sanacije fakultete ter nenamensko porabo javnega denarja za stroške reprezentance, kosil in pogostitev v skupni vrednosti več kot 2.800 evrov. Ustavljeni so bili tudi postopki izvolitve novega vodstva FHŠ, ki jih je začela Mikoličeva sedem mesecev pred potekom svojega mandata, zaradi česar so univerzo doletele tožbe njenih zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.