Slovenija
287 ogledov

Nelegalno prodajajo zračne puške

Zračna puška PP Postojna
Inšpektorat na notranjem ministrstvu opazil povečano nelegalno prodajo zračnih pušk.

Na inšpektoratu so opazili, da do nelegalne prodaje prihaja predvsem na sejmih in tržnicah. "Gre predvsem za orožje, kupljeno v tujini, ki najpogosteje ni najboljše kakovosti in je zato večkrat potrebno popravila," so sporočili.

Opozarjajo, da se lahko s prodajo orožja ukvarjajo tisti, ki izpolnjujejo posebne pogoje, ki jih določa Zakon o orožju. Trgovec mora najprej pridobiti dovoljenje notranjega ministrstva in voditi evidenco o prodanem orožju.

Visoke kazni

Za pravne osebe, ki prodajajo orožje brez dovoljenj ali v nasprotju z določili, kazen znaša med 3.000  in 15.000 evri za vsak prekršek ter zaseg orožja. Če pa ugotovijo, da opravlja promet z orožjem brez dovoljenja, hrani orožje v nasprotju s pravili in ne ravna v skladu s posebnimi dolžnostmi, pa se kazen zviša na od 9.000 do 45.000 evrov.

Komentarjev 2
  • mb 07:04 09.september 2014.

    čudi me, da se pri nas lahko prodajajo kuhinjsi noži, pa kose in vile na tržnicah in boljših sejmih, pa sekire v samopostrežnah itdto je vse smrtno nevarno orožje. S takim orožjem so je ljudje v preteklosti upirali vladajočim

  • Avatar čavez
    čavez 14:42 08.september 2014.

    Slovenski butalci na pohodu.