Slovenija
1 ogledov

Nemci za delnico Aerodroma 61,79 evra

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Fraport bo za ljubljansko letališče plačal 234 milijonov evrov, država bo pokasirala dve tretjini kupnine, okoli 155 milijonov evrov.

Prodajalci 75,5-odstotnega deleža Aerodroma Ljubljana so danes popoldne podpisali kupoprodajno pogodbo z nemško družbo Fraport, ki upravlja z letališčem v Frankfurtu, so sporočili iz Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki je vodil postopek prodaje. 

 

"Iztržili smo najvišjo možno ceno in presegli začetna pričakovanja," je ob predstavitvi kupcev povedal šef SDH Matej Pirc. 

"Odpuščanj ne predvidevamo"

Predsednik uprave Fraporta Stefan Schulte obljublja, da bodo vlagali tako v potniški, kot v tovorni promet, češ da je Aerodrom Ljubljana na strateški lokaciji. "Smo vlagatelji na dolgi rok in ne iščemo hitrih zaslužkov. Verjamemo v prihodnost Slovenije, verjamemo v prihodnost Ljubljane," je dejal in ocenil, da gre za enega najbolj profesionalnih in transparentnih procesov privatizacije. S tem se je strinjal tudi Pirc. Zagotovil je, da so postopek prodaje vodili pregledno in enakopravno do vseh investitorjev ter v skladu z mednarodno prakso na tem področju. Schulte še poudarja, da ne odpuščanj ne predvidevajo.

Šef Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir poudarja, da je prodaja pomemben mejnik za razvoj letališča: "Interes vlagateljev izkazuje, da je dobro vodeno."

Oglasili so se tudi v Adrii Airways, za katero je Aerodrom Ljubljana matično letališče: "Upamo, da bosta z novim upravljavcem ljubljanske letališke infrastrukture Fraportom sklenila dolgoročno dobro sodelovanje, ki bo obema omogočalo ugodne pogoje poslovanja in rasti, tako da bosta družbi skupaj tudi v prihodnje lahko zagotavljali mobilnost regionalnega prebivalstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.