Slovenija
1 ogledov

Nesreča: šest ranjenih v šestih avtih

Gneča na cesti
1/10
Polona Movrin
Gneča, ki para živce. Zaradi nesreče na dolenjskem kraku avtoceste promet zjutraj povsem obstal. kasneje še tretja nesreča-

Zaradi prometne nesreče so zjutraj na avtocesti od Grosupljega proti Šmarju - Sapu nastajali daljši zastoji.

Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, se je prometna nesreča zgodila okoli 7.15 v bližini izvoza Grosuplje v smeri Ljubljane.

V prometni nesreči, ki se je domnevno zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, je bilo udeleženih šest osebnih vozil. Prav toliko oseb je dobilo lahke telesne poškodbe.

"Vsi stojimo v vse smeri in nikamor se ne premakne," nam je zjutraj sporočila bralka. Dejala je, da so nekaj pred osmo uro čakali že v središču Grosupljega. Nobena od alternativnih poti ni bila uporabna, saj je gneča nastajala tudi tam. "V natanko pol ure sem se premaknila za slabih deset metrov," je še dejala bralka. Za pot do avtoceste običajno porabi pet minut, tokrat se je peljala 50 minut.

"Jaz ne kompliciram, peljem se 15 km/h, v eni uri bom v Ljubljani," pa je gnečo s kančkom humorja prenašal drugi bralec, ki je prav tako obtičal.

Rešilec po nasprotnem pasu

Kot nam je še sporočila bralka, je bil povsem porušen tudi vozni red avtobusov iz Grosupljega v Ljubljano in obratno. "Rešilec pa vozi kar po nasprotnem pasu in najbrž upa, da ne bo nihče pripeljal prehitro in se zaletel vanj."

Vozni pas je bil zaprt tudi v nasprotni smeri, proti Novemu mestu, pri priključku Grosuplje. Zdaj se je promet v obe smeri že sprostil.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste pa je zaradi prometne nesreče na od Grosuplja proti Višnji gori znova zaprt vozni pas.

Komentarjev 2
  • matt5 10:09 13.december 2011.

    kaj ,ko bi šli nekateri z vlakom '???

  • Žurnalček 11:16 12.december 2011.

    Ja eni se obnašajo tako , kot da avti ne bi imeli volana in vozijo z vnaprej postavljenim rač. programom. Smer Turjak -LJ je pa tebi nepoznana.