Slovenija
6614 ogledov

Znane posledice sinočnjega neurja

Kal odkrita streha Bralka
V več koncih države so morali v nedeljo popoldne in zvečer zaradi posledic neurja posredovati gasilci. Regijski centri za obveščanje so zabeležili 77 dogodkov.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci PGD Dvorjane na območju občine Duplek morali posredovati štirikrat. V času neurja in močnega deževja je namreč močan veter podiral drevesa in odkrival strehe. 

Močan veter je odkril streho stanovanjskega objekta na Hajdini. Posredovali so gasilci PGD Slovenja vas. 

Prav tako so morali gasilci na teren v občini Hoče - Slivnica, kjer je veter odkril streho. Na terenu so bili gasilci JZ GB Maribor in PGD Bohova. 

Danes lahko predvsem na jugovzhodu države pričakujemo dolgotrajne in močne nalive. Agencija RS za okolje je zato izdala oranžno opozorilo.

Regijski center za obveščanje Maribor je v času neurja in močnega deževja prejel prijavo 23 dogodkov. Podrta so bila drevesa in električni drogovi ter odkrite strehe. Na terenu so bili gasilci JZ GB Maribor, PGD Brezje, Dogoše, Malečnik, Zrkovci in Maribor - Pobrežje.

Močan veter je odkril dve strehi na območju občine Miklavž na Dravskem polju. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Maribor in PGD Miklavž na Dravskem polju. 

Pripadniki PGD Podlehnik so posredovali v Podlehniku, kjer je močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. 

V naselju Anovec v občini Krško je strela udarila v leseno gospodarsko poslopje. Ogenj so še pred prihodom gasilcev PGE Krško in PGD Zdole uspeli pogasiti domačini sami. Gasilci so nato poslopje preventivno pregledali s termovizijsko kamero. 

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Nekaj po 16. uri je močan veter poškodoval pločevinasto kritino na poslovni stavbi na Trgu Svobode v Sevnici. Gasilci PGD Sevnica so kritino dodatno pritrdili, del strehe zaščitili s folijo in izčrpali meteorno vodo, ki je zatekala v objekt. 

Težave so povzročali tudi udari strel. Ob 14.34 je na Velikem Okrogleku v občini Pivka zaradi udara strele zagorela trava. Gorelo je na skupni površini približno 250 kvadratnih metrov. Ogenj so pogasili PGD Pivka. 

Ob 16.33 je pri naselju Dilce v občini Postojna zaradi udara strele zagorelo drevo. Goreče drevo so pogasili gasilci PGD Studenec. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.