Slovenija
3318 ogledov

Neverjetno, kaj je ministrica Bratušek sporočila tistim, ki bentijo čez zastoje

Alenka Bratušek epa
Tudi letošnje poletje se vozniki na slovenskih avtocestah praktično dnevno srečujejo z območji daljših zastojev. Sporočilo ministrice pa jasno: na zastoje se kar navadite, v naslednjih petih letih ne bo prav nič bolje.

"Mislim, da ni realnih možnosti, da bo v naslednjih petih letih bolje, ker če začnemo avtoceste prenavljati, jih bomo prenavljali ob odprtem prometnem toku," glede zastojev in stanja na slovenskih avtocestah priznava ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je sinoči gostovala v oddaji Marcel. Gledalcem je še razložila, da "naše avtoceste niso bile načrtovane za tako velik obseg vozil, kot se danes vozi po njih"

Rešitev ministrice: zmanjšanje števila vozil na cestah

Ministrica Bratušek je prepričana, da je rešitev v primerni kombinaciji ukrepov in da je poleg gradnje in širitve cest treba zmanjšati tudi število vozil na cestah, poroča MMC"Javni potniški promet, delo od doma, več ljudi v avtu," je naštela v zgoraj omenjeni televizijski oddaji. 

Dodala je, da bo sadove obrodilo tudi pospešeno vlaganje v obnovo železniške infrastrukture, saj da bo tako več tovora in potnikov prepeljanih po železniških tirih. Na opozorila, da interes za javni prevoz pada, je odgovorila, da "številke kažejo, da se število potnikov iz leta v leto povečuje". A zatem je vendarle priznala, da s trenutnim položajem še ne moremo biti zadovoljni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • manja53 13:06 27.avgust 2024.

    In to govori oseba, ki je grdo izigrala svoje volivce, lagala jim je in, ki jo vozijo drugi na naše stroške. Ogabno!!

  • atamama 12:55 27.avgust 2024.

    Zanimivo ampak vprašam se kdo sploh še voli tole gospo, ki se boji ''trojčka'' ali trojke? Ko novinarji sprašujejo na konferencah bi jo vsakokrat morali povprašati ali je morda gradnja infrstrukture in razlastitev raje pri reševanju bank kakšna paralela? Ali ...prikaži veči ni v vsakem primeru tako da tisti ki ima denar ima še več, tisti ki ga nimamo pa več stroškov zajebancije? Kaj menite novinarji, bi šlo?

  • Friderik1950 12:49 27.avgust 2024.

    Pozabila je omeniti še, da Adria Airways vozi dvakrat na dan Maribor - Ljubljana in Maribor -Portorož, enkrat na dan pa Maribor - Split in Maribor - Pula.