Slovenija
11198 ogledov

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

vročina Saša Despot
V sredo in četrtek se bodo še pojavljale plohe in nevihte. Kmalu pa lahko pričakujemo, da se bodo temperature spet dvignile.

Neurij, kot smo jim bili priča v ponedeljek, v prihodnjih dneh vremenoslovci ne pričakujejo. Pojavljale pa se bodo manjše plohe, zlasti v hribovitem delu na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo v sredo od 20 do 26 °C. 

"Omenjena ohladitev je precej dobrodošla, da lažje zadihamo, kajti kaj kmalu nas bo znova zajel vroč subtropski zrak in temperature bodo marsikje znova nad 30 °C - predvidoma od sobote naprej. V ponedeljek modeli zaenkrat znova nakazujejo prehod oslabljene fronte in možnost padavin v obliki neviht, ki pa bistveno ne bodo ohladile ozračja," pravijo pri Neurje.si. 

"V noči na četrtek bo predvsem na severu države prehodno deževalo. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastale bodo kratkotrajne plohe. V petek bo večinoma jasno, s kakšno popoldansko ploho. Topleje bo," pričakovanja do konca tedna strnejo na agenciji za okolje. 

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin

Vikend bo sončen in vroč. Tako v soboto kot nedeljo se bodo temperature gibale blizu 30 °C. "V ponedeljek nas bo prešla motnja, ki bo prinesla nevihtno popoldne. V nadaljevanju tedna kaže na sončno in večinoma suho vreme, le v Alpah bodo verjetno lahko posamezne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo okoli 30 °C," kažejo obeti za obdobje od 6. do 10. julija. 

dolgoročna vremenska napoved arso | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.