Slovenija
37 ogledov

“Nezakonita oblast”

Darko Krajnc (desno) in Edvard Čagran sta novinarjem pokazala, kako sta bila nap Žurnal24 main
Vnovične volitve. V Šentilju jih ne bo. Krajnčeve pritožbe zavrnjene.

“Razlika na volitvah je bila zelo majhna. Če ne bi bilo teh kršitev, bi zmagal,” meni Darko Krajnc, županski kandidat v Občini Šentilj, ki mu je tik pred ciljem na županskih volitvah spodletelo, saj ga je z razliko 127 glasov premagal Edvard Čagran iz SDS.

Podžupan prvič
Še skrivnost. Šentilj ima 18-članski občinski svet. Župan Edvard Čagran, SDS, sestavlja koalicijo z DeSUS in LDS ter ima tako 11 glasov. Čagran je župan že peti mandat in občino drugič vodi nepoklicno. Prvič bo imenoval tudi podžupana, koga, še ne izda, bo pa tudi ta nepoklicen.

Vztrajal bo do konca
“V volilnem razglasu je bila prazna stran, kjer bi morala biti zapisana naša stranka, glasovnice na predčasnih volitvah so imele naš napačen logotip, na volilno noč je nekdo prelepil mojo številko na plakatu s številko, ki je zelo podobna številki protikandidata,” Krajnc našteva le nekaj kršitev, za katere je prepričan, da so vplivale na glasovanje volilcev. Dodaja, da ima za vse kršitve tudi nesporne materialne dokaze, zato je včeraj na ustanovni seji zahteval razveljavitev predčasnih volitev v občinski svet in županskih volitev. Večina občinskih svetnikov mu včeraj na ustanovni seji ni pritrdila, zato bo svojo pravico nadalje iskal na upravnem sodišču. “Gre za nezakonit in nepošten prevzem oblasti,” glasovanje komentira Krajnc.

Tudi Čagranovi popisani
Občinska volilna komisija je pritožbe pregledala in presodila, da so bile volitve regularne. “Verjamem volilni komisiji in zaupam v pravo, ki bo reklo svoje,” meni župan Čagran. “Tudi moji plakati so bili popisani s kljukastimi križi, pa ne morem nič proti temu,” dodaja, vdan, da dokler bodo volitve potekale, tako kot so predpisane, se bodo nepravilnosti dogajale. Pokaže tudi letak, v katerem napadajo njegovo stranko. “Kdo je vse to naredil, ne raziskujem, naši gotovo ne,” sklene Čagran, ki si je za prvo nalogo v novem mandatu zadal oblikovanje okrog deset milijonov evrov vrednega občinskega proračuna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.