Slovenija
21 ogledov

Ni denarja niti za rušenje

Rog Saša Despot
Rog. Na MOL čakajo zasebnega investitorja in njegovih 30 milijonov evrov.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) že ima gradbeno dovoljenje za rušitev stavb okoli nekdanje tovarne Rog, ki jih ob prenovi območja ne bodo ohranili. Vendar za rušenje nima denarja, zato bo predvidoma ta mesec s pozivom iskala zasebnega partnerja, ki bi v 52-milijonski projekt prenove vložil 30 milijonov evrov, napoveduje Jerneja Batič z oddelka za kulturo MOL, ki je tudi vodja tega projekta.

MOL je prav tako že oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo Centra sodobnih umetnosti Rog. Projekt v prvi fazi vključuje prenovo stare tovarne, izgradnjo prizidka in garažno hišo s približno 650 parkirnimi prostori. Prav parkirišča v središču mesta naj bi po mnenju občinarjev k sofinanciranju Roga privabila zasebnega partnerja, ki bi lahko v bližini zgradil tudi hotel.

Stanovalci želijo parkirišča

Tudi za okoliške stanovalce je prenova zanimiva predvsem zato, ker upajo, da bodo dobili nove parkirne prostore, so povedali na delavnici Kaj bo z Rogom. Večina jih želi parkirni prostor kupiti, a Batičeva še ne ve, ali bo to sploh možno, je pa kot okvirno ceno za nakup omenila deset tisoč evrov. "MOL bo morala okoliškim stanovalcem zagotoviti določeno število parkirnih prostorov," pravi Meta Verbič, predsednica četrtne skupnosti Center, ki za najem pričakuje podobno ceno kot v garažni hiši pod Kongresnim trgom, torej 50 evrov na mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.