Slovenija
20 ogledov

Ni izginila končna različica sodbe

''Ni podlage za začetek morebitnega kazenskega postopka,'' pravijo na vrhovnem s Žurnal24 main
Pravosodno ministrstvo: Razlog za izgubo dela sodbe je lahko tudi neustrezno shranjevanje.

Izginula sodba. “Hujšega očitka, kot da bi vdrl v spis, si ne predstavljam,” pravi odvetnik Franci Matoz. Včeraj ga je v Ljubljani zaslišala sodnica, ki obravnava njegovo tožbo državne RTV. Matoz namreč zahteva 20 tisoč evrov, ker naj bi RTV lani marca prizadela njegovo čast, saj naj bi mu “pripisali vpletenost v vdor v sodni spis na koprskem sodišču in izginotje sodbe”.

Dobila sem informacijo, da se je zgodil vdor. Prispevek pa ni govoril o odvetniku Matozu, ampak o dogajanju na sodišču,” pa pojasnjuje avtorica domnevno spornega prispevka Evgenija Carl.

Po nadzoru, ki ga je koprskemu višjemu sodišču po odkritju domnevnega poskusa spreminjanja osnutka sodbe naložilo vrhovno sodišče, je bilo ugotovljeno, da vdora v sistem ni mogoče ne potrditi ne ovreči. “Konkretna izguba dela sodbe se je po vsej verjetnosti zodila na dokumentu, ki ni bil končna različica. Z raznimi različicami pa je verjetno delalo več uporabnikov,” pa ugotavljajo na pravosodnem ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.