Slovenija
3882 ogledov

Ljubljana: Sredi centra bodo zgradili novo 82-metrsko stolpnico

corwin ljubljana železniška postaja nordika
1/6
Corwin
Napovedujejo, da bo v novi stolpnici v centru Ljubljane 280 stanovanj.

Slovaški investitor Corwin bo na Masarykovi cesti v Ljubljani zgradil 82-metrsko stolpnico, ki bo, ko bo zgrajena, druga največja stolpnica v prestolnici. Poimenovali so jo Nordika, zasnoval pa jo je norveški arhitekturni biro Snøhetta.

Na tem območju so bili v preteklosti prostori Veletekstila, ki so jih pred nekaj leti porušili. Na magistratu sicer načrtujejo rušenje še nekaterih stavb, Masarykovo cesto želijo namreč preoblikovati v štiripasovnico.

corwin ljubljana železniška postaja nordika | Avtor: Corwin Corwin

"Od preobrazbe Masarykove ulice v bulvar z drevoredi na obeh straneh do razvoja območja s številnimi stanovanjskimi in poslovnimi stavbami. Trdno verjamem, da bo Nordika predstavljala srce tega območja in postala prepoznavna točka na ljubljanski mestni silhueti," načrte opisuje Tomaž Cirkvenčič. Stolpnico naj bi predvidoma začeli graditi leta 2026, končali pa dve leti kasneje.

corwin ljubljana železniška postaja nordika | Avtor: Corwin Corwin

Slovaško podjetje je sicer letos dokončalo stanovanjsko sosesko Kvartet v Šiški, ob ljubljanski železniški postaji pa prav v tem trenutku gradijo poslovno stavbo Vilharia.

corwin ljubljana železniška postaja nordika | Avtor: Corwin Corwin

Komentarjev 8
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 10:14 01.oktober 2024.

    Ko meniš, da imaš lasten peskovnik, misliš, da lahko tam delaš, kar si zaželiš. Že tako s prometom preobremenjena Ljubljana bo imela še večje težave. Maksimalno dva mandata za poslance in župane v njihovi celotni delovni karieri.

  • popokatopetl 10:10 01.oktober 2024.

    V ožjem centru nabijajo stolpnice in se bo zadušil v prometu. Kakšne vizije za javni promet hitrejši od zelencev seveda ni.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:07 01.oktober 2024.

    Spet bodo bogati vlagali nakraden denar