Slovenija
66 ogledov

Nova drama v Drami

Roman Končar Špela Jambrek
SNG Drama. Se igralcu, producentu in režiserju Romanu Končarju nasmiha celo mesto ravnatelja?

Potem ko je po poročanju Dnevnika po medijih zaokrožila neuradna informacija, da bo Slovensko narodno gledališče (SNG) Drama Ljubljana dobilo novega umetniškega vodjo, in sicer naj bi gledališkega režiserja Eduarda Milerja zamenjal igralec, producent in režiser Roman Končar, smo novico o spremembah v vodstvu Drame želeli preveriti pri vseh vpletenih.

Ravnatelj SNG Drama Peter Sotošek Štular in Miler nista bila dosegljiva, Končar pa je postal nedosegljiv šele, ko je izvedel, zakaj kličemo. Tako nismo mogli preveriti, ali se Končarju, sicer tudi odgovornemu uredniku desnici naklonjenega časopisa DOMžurnal, nasmiha mesto umetniškega vodje Drame ali mesto ravnatelja Drame, ki naj bi se mu obetalo po naših informacijah.

"Priprave še potekajo"

Kot smo izvedeli, naj bi se Končar pred kratkim srečal z Aleksandrom Zornom, državnim sekretarjem na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, česar na ministrstvu niso želeli ne potrditi ne zanikati, tako kot tudi niso odgovorili na vprašanje, ali so se z njim dogovarjali za mesto ravnatelja Drame.

So pa sporočili: “Peter Sotošek Štular opravlja funkcijo vršilca dolžnosti ravnatelja skladno s sklepom o imenovanju za največ eno leto oziroma do imenovanja novega ravnatelja. Tako potekajo priprave v skladu s sklepom o ustanovitvi javnega zavoda za ureditev imenovanja ravnatelja. O novem ravnatelju bo javnost pravočasno obveščena.” In še: “Kot smo že omenili, priprave še potekajo. Ko bo ravnatelj izbran, bo javnost o tem obveščena. Več pa v tem trenutku ne moremo komentirati.”

Bo Roman Končar, ki je pred leti vzbujal negodovanja v igralskem ansamblu, ker je več časa posvečal projektom na RTV Slovenija kot redni službi v Drami, postal celo njen ravnatelj?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.