Slovenija
29 ogledov

Nova imena za več stolčkov

Janša je izziv Jankovića, naj kandidira za župana MOL, primerjal s povabilom Puk Žurnal24 main
Kandidature. V SDS računajo na tretjino v ljubljanskem mestnem svetu.
Mestne finance so danes bolane. Ne da pa se jih nikoli tako hitro sanirati, kot se jih da porušiti.
Zofija Mazej Kukovič, SDS

Ob začetku volilne kampanje je predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate napovedal, da načrtujejo naskok na od 12 do 15 svetniških mest v ljubljanskem mestnem svetu.

“Realno pričakujemo, da bomo dosegli rezultat nad 30 tisoč glasov,” je povedal in dodal, da je zdajšnjemu županu Zoranu Jankoviću po anketah naklonjena približno tretjina ljubljanskih volilcev, tretjina mu je izrazito nenaklonjena, tretjina pa se še odloča. V SDS zato računajo na drugi krog volitev.

Nova svetniška imena

Še en kandidat
Menedžer. Joc Javornik, direktor podjetja Konica Minolta Slovenija, je za Žurnal24 potrdil neuradne informacije, da bo kandidiral za ljubljanskega župana na listi zunajparlamentarne stranke Slovenska unija. Njegovo kandidaturo bo stranka, ki jo vodi nekdanji minister Vlado Dimovski, predstavila v četrtek.

Za župansko kandidatko SDS Zofijo Mazej Kukovič bo na listo stranke za mestne svetnike postavljen prav Mate, zvrstili pa se bodo tudi Anže Logar, Vasko Simoniti, Žiga Turk in Mojca Škrinjar. Na “izvoljivih mestih”, kot se je izrazil Mate, bosta tudi sedanja svetnika v mestnem svetu Roman Kolar in Janez Moškrič. Zdajšnji vodja mestnih svetnikov SDS Dimitrij Kovačič bo uvrščen nižje, Petra Sušnika pa na njegovo željo na listi ne bo.

Mazej Kukovičeva je sicer ob predstavitvi kandidature napovedala, da bi razvijala servise za pomoč starejšim na domu, z razvojem zagotovila 15 tisoč novih delovnih mest  in Brnik povezala z Ljubljano s hitro železnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.