Slovenija
20 ogledov

Nova poslanska skupina

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Ustanovljena je nova poslanska skupina nepovezanih poslancev. Na čelu z Žnidaršičem naj bi zahtevali revizijo koalicijskega sporazuma.

Pristopne izjave k poslanski skupini nepovezanih poslancev so podali Andrej Magajna, Vili Rezman in Franc Žnidaršič, ki je tudi vodja poslanske skupine. "V tem trenutku še čakam na potrdilo predsednika državnega zbora o ustanovitvi, formalno papirja še nimamo, računamo, da ga bomo dobili še danes,“ pravi Žnidaršič, ki ob tem priznava, da tudi sami trije vsebinskega dokumenta, ki bi bil podlaga za razgovor z vodstvom koalicije glede sodelovanja naprej, še nimajo.

Na naše vprašanje, če bodo zahtevali revizijo koalicijskega sporazuma, Žnidaršič odgovori pritrdilno. "Dogovorili smo sicer se, da bomo pokazali pripravljenost sodelovanja v tej koaliciji, vendar ..."Naš pogoj je, da se opravi revizija koalicijskega sporazuma, ki se ne uresničuje. Sprejeti bi si želeli nov dogovor o tem, kaj je tisto, kar bomo do konca mandata vendarle naredili,“ pravi Žnidaršič. Računajo, da jih bo Pahor povabil na pogovore v tem smislu. "Če se to ne zgodi, se bomo obnašali kot konstruktivna opozicija, tu ni nobenega dvoma.

Žnidaršič še doda, da se v tem trenutku še dogovarjajo za pomoč, iščejo tajnico in strokovnega pomočnika, tudi prostorov še nimajo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.