Slovenija
28229 ogledov

Nova srednjeročna napoved: kakšen začetek julija nas čaka?

Sonce A. Š.
Tudi danes so možne plohe.

Po napovedi Agencije Rs za okolje bo danes sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho, čez dan pa se bo oblačnost nekoliko trgala. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 28, v Zgornjesavski dolini okoli 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bodo možne rahle padavine, popoldne pa bo nastala kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Agencija RS za okolje

V torek bo po napovedi vremenoslovcev z Arsa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo oslabela.

Srednjeročna napoved: takšno vreme nas čaka

"Na podlagi skupinskih izračunov lahko ugotovimo, da do konca meseca vsaj v notranjosti ne bomo več videli vročih dni, ko najvišja temperatura doseže 30,0 °C. Verjetno bomo pod vplivom vsaj dveh višinskih ciklonov, ki bosta vplivali na vreme pri nas," napovedujejo pri Ciklon.si. Dodajajo, da bo predvsem v torek in sredo precej nestabilno vreme, ko nas bo dosegla višinska dolina in hkrati postopno oslabela: "Najnovejši 6Z kontrolni daje t.i. rex blok z grebenom na severu in dolinama proti jugozahodu in jugovzhodu. Morda bo kak dan ali dva vreme bolj stabilno s ponovno temperaturami nad 30 °C zlasti na vzhodu in na Primorskem."

Ob koncu tedna sledi precej verjetno poslabšanje vremena: "aifs kaže višinca nekoliko južneje, medtem ko nas po ec ifs in gfs preide. Klasična situacija ob vdoru hladnejšega zraka v višinah, ki povzroči atmosfersko nestabilnost ozračja."

Dodajajo, da izgleda prvi teden julija zaenkrat vsaj za naše območje pretežno pod negativnimi anomalijami geopotencialnih višin in bolj spremenljivim in nekoliko hladnejšim vremenom, "seveda pa je predaleč za resno napoved."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • darefoks 09:45 23.junij 2024.

    brez veze k se za en dan v naprej ne znate napovedat bebci

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:21 23.junij 2024.

    A veste da je umrlo 1000 muđahadinov v obljubljeni deželi od vročine

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:19 23.junij 2024.

    Ne berem razlage,ker je brez veze