Slovenija
27644 ogledov

Nove podrobnosti: Štirje mrtvi, med njimi otroka, stara 6 in 9 let

Dolenjskanews.com
Na Generalni policijski upravi pojasnili podrobnosti sinočnje tragedije pri Mirni Peči.

Dolenjska je danes ovita v črno, v včerajšnji hudi prometni nesreči so namreč umrli štirje ljudje. Zgodilo se je na regionalni cesti izven naselja Poljane pri Mirni Peči, v čelnem trčenju pa sta umrla oba voznika stara 56 in 38 let, ter dva sopotnika stara 6 in 9 let, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 56 letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz Novega mesta proti Trebnjem izven naselja Poljane iz neznanega vzroka zapeljala preko neprekinjene ločilne črte na levo smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 38 letni voznik osebnega avtomobila. V silovitem trčenju so zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrli voznica ter voznik in oba otroka. V trčenju je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je vozil tudi dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. 

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 104 prometnih nesreč, v katerih so štiri osebe umrle, 12 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 134 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 110-krat posredovali na javnih krajih in 24-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli devet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 45 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, šest groženj, pet primerov ponarejanja denarja, dve kaznivi dejanji povezani z zlorabo drog ter povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja, nasilje v družini in rop.

 

Komentarjev 30
  • Janez 08:50 23.avgust 2020.

    Uporaba telefona med vožnjo je med našimi vozniki in voznicami zelo razširjena in pogosto vzrok težkih nesreč. To bi morala policija takoj preveriti pri mobilnem operaterju in tudi objaviti.Kaj je še lahko vzrok nenadnega zavijanja v levo??

  • Žurnalček 15:04 22.avgust 2020.

    Zazvonil telefon ! Ko že imate potem tako dolge zapore ceste , zakaj obenem ne objavite tudi podatka , ki ga od lastnika mobi mreže dobite v 10 min. Saj res , zakaj nimate stalno enega , ki je od ...prikaži večd sodnika potrjen , da lahko takoj preverja klice lastnikov , ki povzročijo težke prometne nesreče . Ne bolš je 3 ure ugotavljati in ne ugotoviti , kot pa biti na jasnem v 10 minutah !

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 12:23 22.avgust 2020.

    eden od vzrokov je tudi lahko nošenje maske,ko je pustno rajanje so policisti kaznovali vsakega ki je nosil masko pa četudi je imel samo masko očal z brki ,ker je to moteče in maska zaradi slabega vdihavanja vpliva na človekovo ...prikaži večo sposobnost vožnje.Ampak ker je maska obvezna je tudi to lahko vzrok smrti zaradi corone???????